Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Популяризуємо вітчизняну драматургію

      Протягом багатьох десятиліть творчої діяльності колектив Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка приділяв постійну увагу сценічному втіленню творів українських авторів. Це були як кращі зразки вітчизняної класики минулих століть, так і актуальні твори сучасних письменників драматичного і комедійного жанру. Наочним прикладом такого підходу до формування репертуарної афіши театру може бути перелік вистав, представлених чернігівському глядачеві на цьому тижні. Погляньте: комедію «За двома зайцями», створену у 80-ті роки ХІХ століття корифеєм вітчизняного театру Михайлом Старицьким, виконували 16 грудня цього року, у п’ятницю; український фарс «Приборкання норовливого» за п’єсою «Кохання у стилі бароко» відомого українського драматурга другої половини ХХ століття Ярослава Стельмаха давали на сцені у четвер; а 17 грудня до уваги глядачів було запропоновано виставу «ВПО» за п’єсою сучасної молодої письменниці Ірина Феофанової, тобто створену вже у нинішньому ХХІ столітті.

               Яскраві комедійні вистави, сповнені гумору і жартів, у натхненному виконанні суголосних акторських ансамблів, як і завжди, створювали веселий піднесений настій глядачів, що отримали задоволення від яскравого сценічного дійства і гучними оплесками дякували виконавцям після завершення спектаклю.

      А суботнього вечора в експериментальному просторі «Білої сцени» знову відбувалися «зустрічі на кухні під час війни», як визначив жанр цієї вистави її постановник, заслужений артист України Андрій Бакіров. Прем’єрна вистава цього сезону трагікомедія «ВПО» супроводжується незмінним інтересом чернігівців, які разом зі сценічними героями глибоко переживають події перших воєнних місяців, коли вся України мужньо протистояла підступному нападу російських агресорів. Після вистави схвильовані глядачі, стоячи, аплодували акторам за натхненну гру, правдиве відтворення різнохарактерних образів українців і подій воєнного сьогодення.

      Тож, слідкуйте за театральними афішами та інформацією на сайті театру і приходьте на вистави шевченківців як у вихідні, так й інші дні, коли в театрі дають цікаві спектаклі і разом з ними дарують гарний настрій.

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54