Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      «Чорнобиль 1986. Хто став на захист життя?..»

      Зустріч читачів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей з учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

      Зустріч читачів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей з ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС почалася зі слів вдячності  незламним людям, які нині захищають Україну, звільнюють її від російських, окупантів, тим самим не пускаючи їх далі, в Європу, захищаючи мирне життя усього світу.

      36 років тому сталася в Україні надзвичайно страшна і складна трагедія, коли українців (та і всю Європу, і світ) необхідно було не просто захистити, а врятувати від загибелі.

      Що ж відбулося в українських містах Чорнобиль та Прип’ять у квітні 1986 року?

      Які дії призвели до пожежі на одному з енергоблоків Чорнобильської атомної електростанції?

      Скільки тривала ліквідація наслідків пожежі і хто саме взяв у ній безпосередню участь?

      Хто тоді пожертвував своїм здоров’ям, життям, щоб урятувати Україну і світ?

      Хто такі ліквідатори і чому про них слід пам’ятати і підтримувати?

      Про це розповів безпосередній свідок подій 1986 року, ліквідатор Скипочка Василь Павлович, який на той час був підполковником, старшим інструктором з агітації та пропаганди політвідділу Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків, з 1990 року - член ради Чернігівської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України».

      З неабиякою цікавістю учні 10-го класу однієї з чернігівських шкіл дізнавалися про невідомі для них факти. Тішить те, що діти не були байдужими, задавали багато питань і навіть по закінченні зустрічі ще довго спілкувалися з гостем.

      Зустріч відбулася за сприянням та участю Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

      Вшановуючи пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щиро й уклінно дякуємо їм, що пожертвували своїм здоров’ям і життям, захищаючи світ від атомного лиха.  

       

       
       
                                             

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54