Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Розмаїття театральних вихідних

      Прагнучи запропонувати чернігівцям різноманітну палітру культурно-мистецьких заходів, що постійно проводяться наприкінці тижня на головній сцені області, творчий склад Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка намагається щоразу включити до театральної програми вихідних і найкращі зразки вітчизняної класики, і постановки за творами сучасних авторів, і обов’язково вистави для дітей. Отже, цієї п’ятниці любителям класичної драматургії була запропонована славнозвісна комедійна вистава «За двома зайцями» М.Старицького, яка майже 15 років не сходить зі сцени Чернігівського драмтеатру і щоразу викликає щире захоплення глядацької аудиторії. Суботнього вечора прихильники сучасної драматургії були запрошені на перегляд інтригуючої детективної історії «Загадкові варіяції» за п’єсою Е.-Е.Шмітта, показ якої триває вже другий театральний сезон та не втрачає своє привабливості для зацікавлених глядачів.

               Недільною репертуарною програмою було передбачено денний показ вистави для дітей, та вечірній спектакль для дорослих шанувальників театрального мистецтва. Але через 10 хвилин після початку чудової казкової історії «Подорож до країни Мрій, або Велосипед з червоними колесами» за твором Рут Парк пролунав сигнал повітряної тривоги, яка тривала близько півтори години. Тож після очікування в укритті виставу було відмінено, а глядачам запропоновано скористатися придбаними квитками в інший зручний для них час. Натомість ніщо не завадило успішному показу анонсованої на недільний вечір трагікомічної історії «Невчасно» за п’єсою Лани Ра. Принагідно доречним буде нагадати, що за цю творчу роботу режисер-постановниця Анастасія Кузик у 2019 році одержала диплом лауреата І Всеукраїнського театрального фестивалю «Майстерія» у Ніжині, а наступного року отримала відзнаку «За режисерський дебют» в Українському форматі Міжнародного театрального фестивалю камерних вистав AndriyivskyFest 2019-2020, що проходив у Києві. І на чернігівських поціновувачів сценічної майстерності цей оригінальний за сюжетом та креативний за виконанням спектакль справив неабияке враження, викликавши хвилі яскравих емоцій. Після завершення вистави публіка, яка вщент заповнила глядацька місця навколо «малої сцени», довгий час вшановувала акторів бурхливими оплесками, дякуючи їм за натхненну гру і отримане задоволення.

      Будь ласка, слідкуйте за театральними афішами та інформацією на сайті театру і приходьте переглянути творчі роботи шевченківців, які завжди раді поділитися з глядачами своїми мистецькими здобутками.

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54