Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Свято національної єдності

      День української писемності та мови українці святкують 9 листопада з 1997 року. Встановлений він Указом президента України на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Він був письменником-агіографом, основоположником давньоруської історіографії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря.

      Як і вся країна, Чернігівська обласна бібліотека для дітей долучилася до написання диктанту національної єдності. З вірою в серці у нашу перемогу, з великими надіями і переживаннями колектив бібліотеки писав диктант «Твій дім», прочитаний народною актрисою України Адою Роговцевою.  Тематика обрана не дарма, адже все, що переживає наша країна, нація було висловлено у тексті диктанту: «Та головне – це місце сили і пам’яті роду. З нього черпали снагу твої попередники, перемелені жорнами темних часів: війнами, репресіями, боротьбою з двоголовою гідрою. Їх ламали, а вони билися за право вижити й зберегти в собі свій дім. От як ми тепер».

      По завершенні диктанту, директорка бібліотеки Тамара Клюй привітала колектив бібліотеки ще і зі святом працівників культури та майстрів народного мистецтва. Побажала натхнення і віри в нашу країну і перемогу. На завершення була демонстрація фільму про розвиток нашої культури  і її тернистий історичний шлях.

      «Я точно знаю – він вистоїть, виборсається, дочекається твого схвильованого вигуку: «Я – вдома!». А ти про все-все мені розкажеш» («Твій дім»).

       

       

       
       
       
       
       
       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54