Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Любецький з’їзд князів в історії України: презентація книжкової виставки в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей

      Продовжуючи Тиждень краєзнавства, присвячений Дню міста, у бібліотеці пройшла презентація краєзнавчої предметно-ілюстративної книжкової виставки «Любецький з’їзд князів в історії України».

               Виставка складається з двох розділів. Перший – розкриває археологічні і історичні аспекти розвитку міста Любеч в 11-12 століттях, його роль в політичній історії Київської Русі, економічному і культурному житті країни. Інформація розкривається не тільки за допомогою книг, але і знахідок з розкопок у Любечі, проведених у різні роки. Другий розділ надає інформацію безпосередньо про сам з’їзд, його учасників, причини і основні результати. У розділі маємо книги з біографіями князів, які зорганізували ці збори, про їхній політичний вплив і іншою цікавою інформацією.

      Виставка гарно ілюстрована і представлена рідкими виданнями, в тому числі і ксерокопіями фото та інформативного матеріалу про багаторічні розкопки в Любечі.

               Багато інформації читач може взяти з рідкісного на сьогоднішній день видання «Любецький з’їзд князів 1097 року в історичні долі Київської Русі», який включає матеріали Міжнародної наукової конференції, присвяченої 900-літтю з’їзду князів Київської Русі.

               Збірка праць «Слов’яни і Русь: археологія та історія» містить роботи провідних вітчизняних і зарубіжних дослідників з головних питань історії, археології, культури Давньої Русі, в тому числі і стаття А.Л.Казакова «Чернігів-Любеч: південно-західний кордон літописних сіверян», яка дає детальну інформацію щодо політичного становища на південно-західному кордоні давньоруської держави.

               Справжніми знахідками кожної книжкової виставки стають першоджерела. Так і на цій виставці представлено декілька видань «Повісті минулих літ», а також «Радзивиловський літопис», з яких ми черпаємо неупереджену інформацію.

               Згодом виставка презентуватиметься на семінарах, навчаннях, а також для головного читача – дітей, на позакласних заходах.

       

       

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54