Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      В області вшанували пам'ять жертв Голокосту

           Щороку 27 січня Україна зі всією світовою спільнотою вшановує пам'ять жертв Голокосту. Ця пам’ятна дата запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 1 листопада 2005 року.

           В обласному центрі біля групи братських могил жертв нацизму в урочищі «Березовий Рів», за організаційної підтримки Чернігівської обласної

      державної адміністрації, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, зібралися представники єврейської громади, національно-культурних товариств, громадських організацій, з метою вшанування пам’яті жертв, закатованих нацистським режимом під час Голокосту.

           Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання віддали данину пам’яті невинним, які постраждали у страшній трагедії.

            За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни стали 4,5 мільйони дорослих та 1,5 мільйони дітей. Голокост призвів до винищування однієї третини євреїв і масових жертв з числа представників інших національних меншин.

           Знищення євреїв в Чернігові відбувалось в урочищі «Березовий Рів», куди нацисти масово привозили євреїв та розстрілювали. Масові розстріли відбувались тут в період з 1941 по 1943 роки. За свідченнями очевидців в урочищі поховано більш ніж 1500 людей.

           Загалом на Чернігівщині під час Голокосту, за різними підрахунками істориків, за період окупації було знищено від 4-х до 6 тисяч євреїв.

       

                                   

       

       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54