Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      100 комп’ютерів передано сільським бібліотекам Чернігівщини

      У межах проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта» відбувається передача 5000 комп’ютерів бібліотекам по всій країні. На реалізацію проєкту не витрачені кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль держави, приватного бізнесу та місцевої влади, за сприяння Української бібліотечної асоціації.

      20 вересня у приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулася передача 100 комп’ютерів для сільських бібліотек Чернігівської області.

      Проєктна менеджерка «Дія. Цифрова освіта» Руслана Коренчук детально розповіла про проєкт, підкресливши велику роль бібліотек як хабів цифрової освіти, доступної кожному громадянинові. Це спільна робота над масштабною програмою цифрової грамотності населення, кінцева мета якої – навчити 6 млн українців цифрової грамотності.

      Керівниця благодійних проєктів Favbet Foundation Маріанна Ковеня зауважила: світ сьогодні розвивається настільки швидко, що не навчатися цифрової грамотності просто неможливо. Для фундації велика честь бути партнером такого великого, надзвичайно важливого проєкту, що реалізується в межах усієї держави.

      Голова Правління Асоціації розвитку туризму Фазиль Аскеров зазначив, що саме у бібліотеці жителі сільської місцевості, незалежно від віку, матимуть можливість безкоштовно навчатися, підвищувати рівень цифрової грамотності, працювати онлайн та мати доступ до мережі Інтернет.

      Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитро Іванов наголосив на подальшому сприянні цифровізації бібліотек Чернігівщини.

      Директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила Замай відзначила, що інформація все частіше визначається як основний ресурс майбутнього, підвладний лише тим членам суспільства, хто володіє необхідними знаннями й добре орієнтується в інформаційному просторі.

      Цифрова трансформація – це одна з найуспішніших реформ, які наразі впроваджуються в Україні. І саме завдяки бібліотекам та кваліфікованим бібліотечним працівникам підвищуватиметься рівень цифрових навичок жителів найменших населених пунктів громад Чернігівської області.

      Щиро дякуємо Міністерству цифрової трансформації України та Українській бібліотечній асоціації за плідний результат їхньої співпраці!

       
       
       
       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54