Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Про сучасне театральне мистецтво на теренах Чернігівщини говорили на освітньому воркшопі

      Сьогодні, 19 травня, в облдержадміністрації за ініціативою голови ОДА Анни Коваленко відбувся воркшоп щодо розвитку сучасного театрального мистецтва Чернігівщини.

      У рамках зустрічі культурні діячі області мали нагоду поспілкуватися зі Стасом Жирковим, заслуженим артистом України, художнім керівником Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, режисером та викладачем.

       - Сьогоднішня подія поклала старт серії освітніх заходів, які підвищать рівень обізнаності з загальносвітовими тенденціями розвитку сучасного мистецтва. Дуже рада, що така талановита особистість як Стас Жирков допоможе нам у цьому та поділиться своїм досвідом, - привітала присутніх заступниця голови ОДА Олена Дума.

      Вона наголосила, що театральне мистецтво Чернігівщини живе активним творчим життям. Працює чотири театри обласного підпорядкування, філармонійний центр, два фахові коледжі та низка аматорських колективів.

      До того ж, Національний історико-культурний заповідник "Качанівка" та Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» увійшли до переліку проектів, що взяли участь у відборі в рамках проекту “Велика Реставрація” у межах президентської програми “Велике будівництво”.

      Стас Жирков поділився з присутніми своїм баченням цілей і розвитку незалежних театральних колективів, театрального ребрендингу та проектної роботи театру. Він розповів як вдало організувати сучасну айдентику театру, співпрацювати з іноземними культурними інституціями та поділився досвідом отримання ґрантів.

       - Мета нашої зустрічі – не тільки поділитися досвідом, але і вислухати проблемні питання, які турбують театралів Чернігівщини та допомогти у їх вирішенні, - зазначив  Стас Жирков.

       

      Також у рамках зустрічі відбувся тренінг з театрального маркетингу, роботи з аудиторією та написання ґрантових заявок. З аудиторією поспілкувалися PR-менеджерка Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Анна Бєшкінадзе та проектна менеджерка цього ж театру Катерина Савицька.

       

       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54