Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Науково-практична конференція «Історико-культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практики, інновації»

      Сьогодні у парку природи «Беремицьке» (нині Чернігівський район) відбулась науково-практична конференція «Історико-культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практики, інновації».

      Учасників заходу – науковців, туроператорів, гідів – екскурсоводів привітала в.о. директора департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай. Вона зазначила, що керівництвом обласної державної адміністрації туризм визнаний одним iз пріоритетних напрямів розвитку регіону із зосередженням уваги на розвиткові iнфраструктури туристичних дестинацiй, особливо туристичних магнітів до переліку яких входить і парк природи «Беремицьке».

       

      Програма конференції включала виступи науковців щодо збереження природної та історико-культурної спадщини, її репрезентативності у сучасній природно-заповідній мережі Чернігівської області, про поліські ландшафти Дніпровсько-Деснянського межиріччя як об`єкту туризму, про перспективи відродження культури та традиційних народних промислів Чернігівського Полісся та ін.. Окремо був презентований історичний фестиваль «Вовча Гора: погляд у минуле», який планується провести у травні п.р. у парку з урахуванням та дотриманням карантинних вимог.

       

      Учасники заходу також мали змогу ознайомитися з новими червонокнижними тваринами, які з’явились у парку протягом минулого року, а саме: сайкаги та кулани.

      Окремо були обговорені питання, які цікавили гідів – екскурсоводів та туроператорів, стосовно специфіки прийому туристичних груп у період карантину.

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54