Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

       

      Ця пам’ятна дата була започаткована у 2016 році, вона була встановлена до річниці багатотисячного мітингу у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України.

      26 лютого 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, як щорічної пам'ятної дати.

      25 лютого 2021 року в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана, за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбувся тематичний захід присвячений Дню кримського спротиву окупації республіки  Крим та            м. Севастополя за участю ГО «Кримська громада», керівників національно-культурних  товариств області.

      До учасників заходу звернулися: Сергій Бутко - представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, Олексій Степаненко - начальник відділу у справах національностей та релігій Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації, Дмитро Никоненко - радник голови обласної ради, Світлана Кузіна - керівник ГО «Кримська громада». Вони розповіли про хронологію подій з підготовки анексії Криму, історичні факти злочину задовго до подій 2014 року і розповіли про спротив, який чинили громадяни України в боротьбі за територіальну цілісність України. Присутні переглянули документальний фільм  «Нескорений Крим».

      Пам’ятаємо! Боремося! Крим — це Україна!

       

       

       
       
                               

       

       

       

       

       

       

       

       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54