Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      День пам’яті «Героїв Дебальцевого»

      22 лютого, у Чернігові відбулися меморіальні заходи до Дня Героїв Дебальцевого.

      Дебальцівська операція – героїчна, трагічна і овіяна міфами сторінка російсько-українскої війни на сході України. Серед героїв тих подій багато наших земляків, які з честю виконали бойові завдання у складі 13 –ого окремого мотопіхотного батальйону, що поніс найбільші втрати саме на дебальцівському напрямі, інших частин Збройних Сил Україні, підрозділів міліції та частин спецпризначення.

      З метою вшанування українських військових за мужність і подвиг вже вшосте відбувся патріотичний захід «День пам’яті «Герої Дебальцевого» за ініціативи громадської організації ветеранів АТО «Спілка 13-ого БТРО», за підтримки обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, Оперативного командування «Північ», громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», Департаменту культури і  туризму, національностей та релігій ОДА.

      13-ий окремий мотопіхотний батальйон територіальної оборони було сформовано у квітні 2014 року. Вже у травні того ж року його бійці одними з перших приступили до виконання завдань на сході України. Батальйон брав участь у боях за Станицю Луганську, Вуглегірськ, Дебальцеве.

      На дебальцевському напрямку у січні-лютому 2015-го батальйон поніс значні втрати: 116 поранених, 1 безвісті зниклий та 19 загиблих.

      Загалом за час війни загинули 64 військовослужбовці підрозділу.

      Патріотичний захід продовжився в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, де відбулися урочисті збори та патріотичний концерт, присвячений Героям Дебальцевого. Також у приміщенні філармонії діяла мистецька виставка «Сіверщина – блокпост пам’яті».

       

       
       
       
       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54