Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Чернігівщина вшановує Герої Крут

      Сьогодні, 29 січня на Чернігівщині на території Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

      Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. В цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

      Вшанувати пам'ять Героїв Крут зібралися представники органів влади, представники політичних партій, громадські активісти, представники Українського Інституту національної пам’яті,  ветерани, молодь, учасники АТО/ООС, військовослужбовці, делегації з районів та об'єднаних громад області, громадськість.

      Учасники заходу вшанували пам’ять  Героїв Крут хвилиною мовчання, поклали квіти до монументу Меморіалу пам’яті героїв Крут, керуючий Чернігівською єпархією Православної Церкви України архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій відправив заупокійну літію, відбувся мітинг з нагоди  бою під Крутами та вшанування пам’яті Героїв Крут.

       Департаментом культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації  взято участь у  організаційних  заходах з  підготовки та проведення  на належному рівні  відзначення 103-ї річниці бою під Крутами.

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54