Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         
      Безбар’єрний простір

      Назад

       Серіал «Безбар’єрна грамотність» на порталі «Дія.Цифрова освіта»

        Довідник безбар'єрності

       

      Звіт про безбар'єрний простір у закладах розміщення Чернігіської області станом на 2023 рік

      Звіт про стан фізичної доступності туристичної інфраструктури об’єктів Чернігівської області

      Звіт про стан фізичної доступності бібліотек Чернігівської області

      Звіт про стан фізичної доступності театрів Чернігівської області

       

      Важливим напрямом державної політики щодо формування безбар'єрного простору в широкому розумінні має бути сприяння формуванню загальної культури українського суспільства. 

      Важливим є розширення практики інклюзії, недискримінації та забезпечення рівних можливостей для всіх груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, людей похилого віку, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей і дітей з інвалідністю.

      Наразі визначено шість основних напрямів щодо формування безбар'єрності: соціальний, освітній, економічний, цивільний, фізичний і цифровий.

      Соціальна безбар'єрність стосується залучення окремих людей і суспільних груп у життя населення, реалізацію їхніх можливостей у культурі, дозвіллі, середовищі для самовираження.

      Освітня безбар'єрність передбачає створення рівних можливостей і вільного доступу до освіти, включаючи освіту впродовж життя, перенавчання та оволодіння додатковими навичками.

      Економічна безбар'єрність маж забезпечити умови і можливості для працевлаштування, отримання фінансування та підприємництва для соціально виключених груп населення. Громадянська безбар'єрність стосується участі в політичних процесах, у політичному житті і державних інституціях.

      Цифрова безбар'єрність передбачає забезпечення якісною цифровою інфраструктурою і високим рівнем цифрових навичок із метою кращого доступу до державних і соціальних онлайн-послуг для всіх суспільних груп, включаючи людей похилого віку, осіб з інвалідністю.

      Фізична безбар'єрність передбачає створення середовища, де суспільний простір фізично доступний для кожного громадянина, включаючи людей з обмеженою мобільністю шляхом упровадження принципів універсального дизайну.

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54