Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         
      Щорічний міжнародний фотоконкурс "Вікі любить Землю"

      Назад

      «Вікі любить Землю» — це щорічний міжнародний фотоконкурс, який присвячений пам’яткам природи. У 2021 році конкурс проходить в Україні удев’яте, прийом робіт на конкурс триває з 1 по 30 червня.

      Протягом червня всі охочі можуть завантажувати архівні й новостворені світлини пам’яток природи України — та змагатися за призи.

      Перелік пам’яток, які можна фотографувати для конкурсу, нараховує понад 8 тисяч 600 об’єктів. Цей перелік постійно оновлюється, і ми будемо раді допомозі з його доповненням.

      Якщо ви плануєте робити знімки спеціально для конкурсу, то просимо дотримуватися правил відвідування заповідних територій і встановлених карантинних обмежень. Основні правила можна переглянути тут.

      «Вікі любить Землю» — це фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи України. Метою проєкту є формування якомога ширшої бази фотографій пам’яток природи, наповнення Вікіпедії та інших вікіпроєктів, а також сприяння охороні довкілля і захисту природи.

      «Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, який був започаткований в Україні 2013 року; у 2020 році в ньому взяли участь 34 країни. Усього за всю історію конкурсу учасники української частини конкурсу сфотографували понад чотири тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 110 тисяч фотографійВ Україні конкурс проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».

      Щороку журі конкурсу визначають найбільш якісні фотографії у кожній області та по всій Україні; їхні автори стають призерами конкурсу. Призи отримують також учасники, які сфотографують найбільшу кількість пам’яток природи (як у кожній області, так і по Україні загалом) — і переможці спецномінацій. Детальніше про номінації 2021 року читайте на цій сторінці.

      Щоб взяти участь, учасники мають завантажити фотографію на Вікісховище протягом конкурсного періоду. Читайте повний регламент конкурсу та відповіді на часті питання

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54