Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         
      Конкурс "Культура.Спільнота"

      Назад

      Міжнародний фонд «Відродження» в рамках проєкту “EU4USociety” у співпраці з Європейським Союзом оголошує конкурс «Культура. Спільнота».

      Мета конкурсу – надати додаткову підтримку ініціативам та проєктам у сфері культури, які здатні залучати кошти від громадян шляхом краудфандінгу.

      Пріоритет конкурсу – підтримка культурницьких ініціатив, які залучають кошти громади та мають соціальний вплив.

      Учасники конкурсу: До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, громадські спілки, благодійні фонди, зареєстровані у будь-якому регіоні України.

      Процедура конкурсу

      Крок 1. Подання концептуальної заявки шляхом заповнення аплікаційної форми.

      Критерії відбору заявок на першому етапі:

      • культурна цінність проєкту (знаковий характер події, участь знаних митців, унікальність проєкту);
      • соціальний вплив проєкту (значення проєкту для громади; реалістична оцінка цільової аудиторії та бенефіціарів проєкту; дотичність проєкту до наскрізних тематичних пріоритетів фонду “Відродження” – права людини, інклюзія, гендерна рівність, екологічна сталість, європейська інтеграція України, доступ до якісної освіти, громадянська освіта, протидія корупції);
      • спроможність команди проєкту та фінансова обґрунтованість  (реалістичність збору заявленої суми шляхом краудфандінгу – за аналогією з подібним проєктами або обґрунтування здатності проєкту зібрати необхідні кошти; обґрунтовані та збалансовані витрати бюджету).

      Крок 2. Якщо вашу заявку схвалено – вам потрібно залучити кошти від громадян на свій проєкт на «Спільнокошті» (партнерській платформі нашої програми) або іншому краудфандінговому веб-сайті.

      Термін підготовки та проведення кампанії – не більше 6 місяців від дати повідомлення від Фонду про партнерство.

      Крок 3. Якщо краудфандінг завершилася успішно –  Фонд фінансує проєкт громадської організації у сумі, яка дорівнює зібраній шляхом краудфандінгу (але не більшій, ніж підтверджена Фондом сума дофінансування).

      Максимальна сума, яку Фонд дофінансовуватиме у межах цієї ініціативи, становить 200000 гривень.

      Зверніть увагу!

      • Учасниками конкурсу є громадські організації, спілки, асоціації, товариства та інші об’єднання, зареєстровані відповідно до українського законодавства як неприбуткові або благодійні організації.
      • Одна і та сама організація не може претендувати на підтримку у загальному обсязі більше ніж 60 000 євро протягом реалізації проєкту «EU4USociety» (2020-2023 рр).
      • Фонд не надає грантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
      • Організації, які отримують грант,  відповідають за моніторинг стану впровадження проєкту та оцінювання його результатів, дотримання комунікаційної політики та брендування проєктів ЄС. Організації-реципієнти гранту подаватимуть звіти за надані Фондом кошти відповідно до форм звітності у визначеному  Фондом форматі. Для підготовки краудфандінгових кампаній може бути також організовано менторінговий супровід (за потреби).
      • Для допомоги організаціям, які було відібрано на першому етапі, Фонд “Відродження” спільно з партнерами організує онлайн-практикум з краудфандінгу. Організації-переможці першого етапу конкурсу та отримувачі грантів будуть запрошені також до участі у зустрічах грантерів та інших заходах, що організовуватиме МФВ для налагодження мережування, навчання та посилення організаційної спроможності партнерів проєкту «EU4USociety».

      У 2020 році Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки ЄС розпочав проєкт «EU4USociety»*. Загальною метою Проєкту є посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

      Більше про проєкт EU4USociety – тут.

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54