Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         
      Чернігівщина

      Назад

      Чернігівська область - одна з найбільших в Україні за площею і складає 31,9 тис. кв. км. Розташована в близькості до столиці України.  Межує з Київською, Полтавською, Сумською областями, Російською Федерацією та Республікою Білорусь. Має розгалужену транспортну мережу.

      В області зосереджений значний туристичний та рекреаційний потенціал.

      14 населених пунктів області включено до переліку історичних населених місць України, три з них мають тисячолітню історію (м. Чернігів, м. Новгород-Сіверський, м. Любеч).

      На території області діє 35 музеїв комунальної форми власності, 3 національні заповідники (Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Національні історико-культурні заповідники «Гетьманська столиця» і «Качанівка»), меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут»  та  приватні  музеї. Відомими об'єктами є – Ічнянський та Мезинський природні парки, регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» та Менський зоопарк.

      Сприятливі кліматичні умови, різноманітний світ флори та фауни, велика кількість пам’яток культурної спадщини (більше 9 тис. пам’яток, з них 193 - національного значення) та наявність об’єктів природно-заповідного фонду (678 об’єкти площею 263,1 тис. га) роблять область привабливою як для короткочасного, так і довготривалого видів відпочинку.

      В організації  відпочинку особлива роль належить водним об'єктам. На території Чернігівщини розташоване Київське водосховище, безліч озер,  протікають річки Дніпро, Десна, Снов, Сейм та інші, що надає можливість організації відпочинку та рибної ловлі.

      В області діє близько 50 садиб та туристичних комплексів, які пропонують різні варіанти відпочинку в сільській місцевості. До послуг туристів пропонується відпочинок на різні смаки від стилізованої української хати та сінника до комфортабельних сучасних котеджів на лоні природи.

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54