Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         
      Новини

      Назад

      <<<45 - 55 з 487>>> Архів
      09 Листопада 2022 11:36
      Новина

       

       

       

       

      08 Листопада 2022 16:35
      01 Листопада 2022 14:40

      Засідання Колегії Департаменту

      Сьогодні відбулося розширене засідання Колегії Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, участь у якій взяв начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус та радник голови з питань культури і туризму, національностей та релігій Олександр Лаптій. Вела засідання директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, голова Колегії Людмила Замай.

      У своєму зверненні до членів Колегії та керівників закладів культури обласного підпорядкування В’ячеслав Чаус зазначив, що Чернігівщинамає потужний культурний потенціал, який в умовах війни «ми маємо використовувати не на 100 відсотків, а навіть на 200. За найменшої можливості, культура повинна працювати максимально ефективно і показувати, що культурний фронт є одним із важливих чинників Перемоги».

      28 Жовтня 2022 12:15
      Новина

      З відкриттям 97-го театрального сезону!

      Протягом серпня-вересня поточного року колектив Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г. Шевченка докладав великих зусиль щодо повернення закладу до всебічної творчої діяльності після тривалої перерви, пов’язаної з воєнними діями в регіоні і в країні. Творчий склад працював над поновленням низки вистав діючого репертуару, виробничі цехи – над ремонтом і налагодженням костюмів, декорацій, світлового та звукового обладнання, технічні працівники – над приведенням меблів, інтер’єрів театральних приміщень у належний стан для прийому глядачів.

      Отже, 27 жовтня перед початком вечірньої вистави до присутніх звернулися керівники драмтеатру: художній керівник Андрій Бакіров – зі словами вдячності за прихильність до творчості шевченківців і глядацьку вірність театрові у ці складні воєнні часи та директор театру Сергій Мойсієнко – з привітанням з нагоди офіційного відкриття нового театрального сезону, який урочисто проголосив:

      28 Жовтня 2022 11:41

      Колектив Департаменту  культури і  туризму, національностей та релігій облдержадміністрації висловлює щирі співчуття колективу та родині померлого з приводу непоправної втрати  ̶  Вороб’я Леоніда Івановича, заступника директора Менського зоопарку.

      Леонід Іванович багато років працював у цьому колективі  – відповідальний, зосереджений, товариський, надійний порадник, справжній професіонал своєї справи – таким пам’ятатимемо його завжди!

      Вічна світла пам’ять нашому колезі.

      21 Жовтня 2022 16:37
      Новина
      20 Жовтня 2022 17:20
      20 Жовтня 2022 13:49

      Разом – до Перемоги!

      Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує свій волонтерський марафон.

      До Дня захисника і захисниць колективом бібліотеки було зібрано 2800 грн., на майстер-класах виготовлено  40 патріотичних браслетів і янголів-охоронців, також нашими читачами оформлено патріотичне серце, на якому всі бажаючі залишили свої побажання захисникам. Подарунки передані благодійному фонду «Захистимо Україну».

               І ось прийшов звіт від наших волонтерів. Поробки і побажання направлені на передову. Гроші пішли у загальну скарбничку на придбання дрону для медичної частини захисників чернігівського кордону (вартість якого 47000 грн.). 

               Рухаємося далі до перемоги і вкладаємо кожен свою часточку у загальну справу боротьби за нашу вільну Україну!

      https://www.facebook.com/iasenchukolexandr

       

      Заступник директора                                         Лариса Казакова

      18 Жовтня 2022 15:01

      Комедія напругою 220V

      Чим найліпше прикрасити свій недільний вечір, як не переглядом театральної комедійної вистави? Саме таку «безпросвітну комедію напругою 220V на дві фази», як визначила жанр своєї постановки режисерка Анастасія Кузик, представили глядачам цієї неділі актори Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка. «Темна історія» – це оригінальна сценічна імпровізація за мотивами п’єси сучасного британського драматурга П.Шеффера. У цій виставі все було не так, як у житті, тобто, коли в житті світло – на сцені темно, а коли в житті темно – на сцені вмикалося світло. Як відомо, в темряві завжди трапляються більш пікантні історії, ніж при світлі. Попри те, що сценічна імпровізація, представлена творчим ансамблем шевченківців, за стилем близька до жанру «чорної комедії», тут не було ані чорного гумору, ні відвертої непристойності.

      18 Жовтня 2022 14:58

      Залишиться як спогад про війну

      Настане день, коли закінчиться війна і стане героїчною, але водночас і трагічною сторінкою історії України, яку діти вивчатимуть за шкільною програмою. Та пам'ять про важкі часи воєнного лихоліття нинішні і наступні покоління українців нестимуть усе життя. І найглибшими поміж цих спогадів будуть дитячі враження – від вибухів снарядів і зруйнованих будинків, від життя в холодних квартирах без води і світла, від негайної потреби ховатися у підвалах від «бабахів» під час повітряної тривоги. Як же хочеться, щоб крім тривожних спогадів і невигаданих страхів у дитячій пам’яті залишилися світлі промінчики радості і добра – від чиєїсь турботливої уваги, яблучка чи цукерки з гуманітарної допомоги, від безпечної прогулянки з рідними заквітчаними алеями міста, щасливої зустрічі з казкою в храмі мистецтва.

      17 Жовтня 2022 12:32
      Анонс

      Творча зустріч з письменником Василем Іваниною "Наталія Розумовська: доля матері-козачки"

      21 жовтня о 14.00 запрошуємо всіх охочих до участі у творчій зустрічі з письменником Василем Іваниною "Наталія Розумовська: доля матері-козачки" (за мотивами історичного роману "Сонце на Лемеші").

      Василь Іванина народився 8 липня 1947 року в селі Шапіхи Козелецького району Чернігівської області. Український прозаїк, перекладач. Член НСПУ з 1993 року.

      Під час заходу ви зможете також придбати книги автора з автографом, зробити фото на згадку.

      Реєстрація для участі в Zoom-конференції триватиме до 20 жовтня до 16.00 за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1eyhMyp0yiJKuCpgmVlQLE_sh76AKL4gaMJiqhxXVWz8/viewform?edit_requested=true

      Посилання на конференцію буде розіслано особисто кожному учасникові на електронну пошту напередодні. Трансляція відбуватиметься на сторінці бібліотеки у Фейсбуці за посиланням: https://www.facebook.com/bibliotekaKorolenkaChernigiv

      Організатори – Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, ГО "Спілка жінок Чернігівщини".

       

      За додатковою інформацією звертатися:

      Надія Заваліна, головна бібліотекарка відділу відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, тел. (0462) 67-61-97, (063) 88-56-204.

      Електронна пошта: [email protected]

       

      <<<45 - 55 з 487>>> Архів

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54