Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      У Чернігівському філармонійному центрі відремонтували балетну залу

      Репетиції артистів балету тепер проходять у комфортних та зручних умовах. Адже зала тепер одна з найкращих в Україні. Репетиційні приміщення Чернігівського обласного філармонійного центру - балетну залу та роздягальню - повністю відремонтували. І артисти вже проводять тренування.

      Днями заступник голови ОДА Андрій Подорван у супроводі директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександра Левочка відвідав філармонійний центр та оглянув, як відремонтовані репетиційні приміщення, а також ознайомився з ходом реставраційних зовнішніх робіт.

      Тут повністю відремонтували вентиляційну систему в залі, встановили кондиціонер, замінили електропроводку, відремонтували стелю, підлогу та забезпечили звукоізоляцію стін. Останнє важливо, оскільки в закладі одночасно можуть проводити репетиції декілька колективів і тепер вони не заважатимуть один одному.

      Оновили 18 індивідуальних кабінок у роздягальні. Тепер комфортні умови для артистів балету із забезпеченням усіх належних санітарних норм гарантовано впродовж всього року, а не від сезону до сезону, як було раніше. Особливо це актуально з огляду на те, що в балетній студії займаються й чимало вихованців дитячих студій, які працюють при філармонійному центрі. 

       - Загальний бюджет витрат на проведення капітального ремонту склав майже 1 млн 150 тис грн. Близько 90% фінансування - це бюджетні кошти. Паралельно з капітальним ремонтом репетиційних приміщень у філармонійному центрі повним ходом продовжуються й реставраційні роботи зовнішнього вигляду будівлі, яку віднесено до пам’яток архітектури місцевого значення, - зазначив Андрій Подорван.

      Як вже повідомлялося, в ході реконструкції вже замінено вікна та двері будівлі на сучасні енергозберігаючі. Завершується реставрація фасаду філармонії і розпочнуться роботи по заміні покриття тротуару біля будівлі та ремонт системи водостоку.

       На сьогодні у філармонійному центрі працюють: академічний симфонічний оркестр "Філармонія", академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського, академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди", академічний народний хор, духовий оркестр, капела бандуристів ім. О. Вересая, колектив концертних виконавців та Джаз-Бенд "BissQuit". Загальна кількість працівників понад 400 осіб.

       

      Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
      з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54