Анонси
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
         

      Назад

      Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини

      28 серпня 2020 р. відбулося засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

      На засіданні були розглянуті питання про взяття на облік нововиявлених об’єктів історії, археології та монументального мистецтва. До Переліків об’єктів культурної спадщини Чернігівської області були включені 5 історичних об’єктів (могили захисників України у м. Мена), 11 об’єктів археології м. Чернігова, Козелецького, Коропського, Чернігівського  районів та 2 об’єкти монументального мистецтва, серед яких унікальне мозаїчне панно 1970-х рр. «Робітник та робітниця» у м. Чернігові. Пропозиції Варвинської селищної ради та Городнянської міської ради щодо взяття на облік двох об’єктів монументального мистецтва були відхилені через не відповідність визначеним критеріям. Консультативна рада затвердила оновлену документацію на 8 об’єктів археологічної спадщини м. Остра.

      Консультативною радою було розглянуте зверненням Ніжинського єпархіального управління щодо питання граничної висотності існуючої будівлі Свято-Георгіївської церкви по вул. Московській, 41 у м. Ніжині. Було прийнято рішення погодити умовну висотність будівлі церкви у 22 м із подальшим погодженням Міністерства культури та інформаційної політики України.

      На засіданні також обговорювалися переліки пам’яток археології та архітектури, які пропонуються для занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Прийнято рішення підготувати клопотання до Міністерства культури та інформаційної політики України про внесення  3858 пам’яток археології та 309 пам’яток архітектури Чернігівської області до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. 21 пам’ятка археології, що не підлягають занесенню до Державного реєстру, були рекомендовані для зняття з обліку.

       

       
       

      Назад

      09 Січня 2024 12:47
      20 Листопада 2023 10:54